Uncategorized

2019

13
Dec

Grattis Fredrik Johansson till nominering och placering som en av tre finalister till priset Årets ledare i Norrbotten. Läs mer här.

1
Nov

Den 15/11 håller vi en föreläsning om regelefterlevnad och compliance i Luleå; hur kan vi säkra att medarbetare gör det vi kommit överens om?

Information och anmälan

30
Okt

Välkommen till en matnyttig frukostföreläsning på iTid Umeå där Fredrik Söderlund från Sävar Snickeri berättar om hur de sparade 10 Miljoner kr på 5 dagar med stöd av iTid.

Information och anmälan

 

3
Sep

Dags att välkomna ytterligare en medarbetare till Luleå-kontoret. Daria Sas heter hon och du kan läsa mer om henne under fliken Medarbetare.

23
Aug

Vi har en ny medarbetare på Luleå-kontoret, Linda Viljeros. Läs mer om henne under fliken Medarbetare. Välkommen Linda!

5
Jul

iTid tar helhetsgrepp och utbildar produktionsutvecklare, produktionstekniker och Lean-koordinatorer inom produktionsutveckling för Yrkesakademin . Distansutbildning både i Kalix och Örnsköldsvik. Läs mer här.

11
Jun

iTid Umeå bjuder in till stort seminarium med gästföredrag och middag – ”Digitalisera inte dina slöserier”. Torsdag den 12/9 kl. 13.00 – 18.00. Information

Anmälan

 

 

3
Maj

Moa håller föredrag hos Rototilt om framtidens utmaningar. Info.
Hon kommer även leda ett startprogram för Produktionslyftet i Umeå, kontakta Moa för mer information

 

2
Maj

Vi har fått möjlighet att stödja Produktionslyftet i att driva startprogram i Skellefteå. Är du ett SME ansök här

30
Apr

Vi är stolta över det jobb Anders gjort som produktionslyftscoach hos Brokk. Det  har  gett Brokk en flygande start i sitt förbättringsarbete.
Se www.produktionslyftet.se/nyheter

 

15
Mar

iTid bjuder på föreläsning om ”daglig styrning” och frukost den 29/3 07.30-09-00.  Anmälan här

10
Mar

I samarbete med företagsutbildarna bjuder vi in till ett frukostmöte onsdagen den 3 april kl 07.30-9.00 om Lean – Ledarskap och värderingar i Sandviken med vår Magnus som ciceron. Anmälan här.

27
Feb

Vi är en stolt partner åt SLP, Karin och Ida som lyfts fram av Svenskt näringsliv. Läs mer här.

24
Feb

Vill ni veta hur en arbetsvecka för en iTidare ser ut? Följ oss på Instagram.

20
Feb

Vi har ny adress i Skellefteå (Nygatan 33). Välkomna! Läs mer här.

18
Feb

Norrmejerier tar stöd av iTid för coachning och ledarskapsutveckling.

3
Feb

Vi är en stolt partner med Pepp  i Luleå. Pepp ska lyfta kvinnliga förebilder och peppa unga tjejer till att plugga vidare inom teknik. Vi delar Pepps vision om en jämställd ingenjörsvärld.

31
Jan

Vårt Sandviken kontor växer. Senaste talangen är civilingenjören Tommy Stridh med lång erfarenhet av produktionsteknik, logistik och produktutveckling inom tillverkande industri. Välkommen Tommy!!!

30
Jan

Anmäl dig till förändringsledare och coach 2019. Kursen startar den 20 mars 2019. Anmälan här.

30
Jan

Kickstart tipsar: Den 21 mars arrangerar RISE, Teknikföretagen och ICT Sweden en inspirationsturné om AI. Med turnén vill vi hjälpa SME-företag att komma igång med sin AI-resa. Läs mer här.

27
Jan

Välkomna till Lean forum Byggs frukostmöte i februari på Chalmers. Helena Lidelöw, konstruktionschef på Lindbäcks bygg och ordförande i Lean Forum Bygg, medverkar som talare i ämnet Lean Construction – Ett vinnande exempel. Anmälan här.

23
Jan

Vår jobbannons för Umeå hittar du här.

20
Jan

Vi söker civilingenjörer som tror på en framtid där vi bor till vårt kontor i Umeå. Läs mer här.

16
Jan

Framtidens affärer är hållbara och den 12 februari får vi veta hur. iTid ska dit, lyssna och nätverka – Följ med! Anmälan här.

13
Jan

Vårt kontor i Skellefteå fortsätter att växa. Välkommen till oss Tony Elingstam. Läs mer om Tony här.

2018

21
Dec

God jul och Gott Nytt År önskar vi från iTid.

19
Dec

Vår Jarkko får 1.5 MSEK för forskning inom Bygg och VallaCoach. Läs mer här.

16
Dec

iTid stöttar Fjällbonäs med tankar kring e-handel.

12
Dec

Framtidens Sjöfart 21/5 2019! Med temat hållbar sjöfart! Boka av i kalender och håll utkik för anmälan. Mer information om dagen hittar du här.

5
Dec

Läs mer om vårt utvecklingsprojektet VallaCoach.

2
Dec

iTid stöttar Evidensia Djursjukhuset med tankar kring flödeseffektivitet.

28
Nov

Nominera årets Lean-byggare. Det gör du via vår partner Lean Forum Byggs hemsida. Senast 1 december vill vi ha in nomineringar.

25
Nov

iTid stöttar styrelse och ledning med riskhantering (eng. risk management) på ett systematiskt sätt.. Läs mer om vårt senaste exempel.

21
Nov

Compliance betyder regelefterlevnad. Läs mer om vårt senaste exempel om Compliance.

18
Nov

Den 5 december bjuder iTid och produktionslyftet med partners till seminarium kring produktion 4.0 och digitalisering. Läs mer här.

7
Nov

iTid stöttar Skellefteå Kraft med införandet av principstyrt förbättringsarbete.

4
Nov

SLP förlänger avtalet med iTid.

31
Okt

Ljusdals kommun tar hjälp av iTid med projektledning i implementation av ledningssystem.

28
Okt

Teknikföretagen tar hjälp av Kickstart Digitalisering i Kalix.

27
Okt

JM Indutech och iTid utvecklar verksamheten tillsammans.

24
Okt

Boliden avropar projektledning för införande av ledningssystem.

17
Okt

IUC Norr och iTid samarbetar inom PILAR med automationsutmaningen i Norr.

7
Okt

Skellefteå-kontoret fortsätter att växa. Jenny Furtenbach heter vår senaste medarbetare som kommer att hjälpa till att skapa en framtid i Skellefteå med omnejd. Välkommen Jenny. Läs mer här.

3
Okt

Nu är vår utbildningskatalog riktad mot professionella utbildare och lärcenter uppdaterad. Läs gärna mer under exempel eller ladda ner katalogen.

30
Sep

Vår Anders och Jennie lyfts fram i senaste nyhetsbrevet från produktionslyftet från deltagandet i Automation Expo den 3 september i Luleå för PILARs pilotprojekt automationsutmaningen i Robotlyftet.

26
Sep

iTid stöttar VLL med logistikutredning inom service.

19
Sep

Vi har en ny medarbetare på vårt kontor i Luleå. Jennie Söderlind heter hon och kommer från Scania Ferruform där hon bland annat arbetat med produktionsteknik. Välkommen Jennie!

16
Sep

Läs mer om vårt senaste exempel om processkartläggning och verksamhetsutveckling.

12
Sep

iTid är samverkanspartner för Logistikdag Norr den 7-8 november i Luleå. Mer information om programmet som uppdateras löpande finns här.

2
Sep

No Plan B tar hjälp av iTid med årskull 4.

26
Aug

Huddig och iTid utvecklar daglig styrning.

22
Aug

iTid utvecklar processer tillsammans med LEAB.

20
Aug

Lapplands Lärcentra har platser kvar och tar emot sen ansökan för byggproduktionsledare. Distansutbildning med placeringsorter i Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Kalix, Luleå och Piteå.

27
Jun

Thomas ”Omgiven av Idioter” Eriksson kommer på iTids event i Umeå den 14/9. Kommer du? Mer info och anmälan här.

10
Jun

iTid får förtroendet av att köra Kickstart digitalisering i Piteå och Kalix i höst. Vill du anmäla dig till en Kickstart. Läs mer på Teknikföretagen.

6
Jun

Anmäl er till studiebesök 26/6 hos Lindbäcks Byggs superfabrik på Haraholmen i Piteå. Studiebesöket anordnas i samarbete med Lean forum bygg. Mer info och anmälan här.

30
Maj

iTid är en del av Energimyndighetens nationella projekt som syftar till att minska energislöserier i verksamheter. Läs mer om Volvos jakt på energislöserier här.

30
Maj

Vi tror på en framtid där vi bor. Därför är vi glada att vi får stötta Arvidsjaurs kommun och företagare för att få till bättre transporter.

2
Maj

Tooltech fortsätter samarbetet med iTid. Strukturerad verksamhetsutveckling har ökat resultatet med 80%, på bara 36 månader, med oförändrad personalstyrka.VD Göran Lindvall: ”Vår övertygelse är att vi inte hade nått dessa resultat om vi inte tagit stöd med vår utveckling”.

29
Apr

Vår Matilda håller föredrag på styrelseakademins frukostmöte i Umeå: Affärsmodell – vinn slaget om kunden genom att förstå vad som krävs av företaget! Läs mer och anmälan här!

26
Apr

Vi vann priset som årets företagare i Luleå 2018! Läs mer här.

23
Apr

Vi är glada och stolta över att iTid och Fredrik Johansson har blivit nominerad till Hjärnbalken årets företagareLuleå Business Awards. Vinnare tillkännages på Luleå Business Evening 26 april. Ni kan läsa mer här under tiden. Vi håller tummarna!

22
Apr

Vår Jarkko har publicerat en artikel om blockkedjor i SILFs nyhetsbrev. Läs den ”Bättre styrning av byggkontrakt med hjälp av blockkedjorhär.

18
Apr

Idag är vi på chefsdagen i Norr. Många intressanta föreläsningar och möten står på agendan. Läs mer här.

15
Apr

Ålö tror på en framtid i Umeå. De har investerat ca 15 miljoner Euro för att effektivisera sin produktion av frontlastare. Vår Moa och Mats har jobbat med Ålö. Moa med kvalitetssäkring och Mats inom inköp. Läs mer i länken.

11
Apr

Vi har en ny medarbetare på vårt nystartade kontor i Skellefteå. Hon heter Pernilla Lirell.  Hon är en erfaren ledare från industrin inom planering, strategiskt inköp och verksamhetsutveckling. Pernilla är civilingenjör med inriktning mot produktionssystem. Du kan läsa mer om Pernilla och oss andra här.

4
Apr

Boliden avropar projektledning för digitalisering av ledningssystem.

29
Mar

Vi önskar alla våra vänner en Glad Påsk!

28
Mar

Vi bjuder till inspiration om framtidens fabrik i Sandviken. Läs mer och anmäl dig här.

25
Mar

Vi är coacher inom Kickstart Digitalisering, som ska stärka digitaliseringen och konkurrenskraften för industriföretag i Sverige. Syftet är att öka digitaliseringstempot för små och medelstora företag genom en enkel och effektiv startmodell som omfattar tre fysiska träffar. Kolla in videon här.

20
Mar

Vi anordnar nätverksträff tillsammans Svalson. Taktat produktionsflöde, värderingar och ”Lean by yourself” är på schemat. Mer info och anmälan här.

18
Mar

Boliden avropar stöd i säkerhetsprojekt. Läs mer om säkerhetsprojekt här.

14
Mar

Vi har en ny medarbetare på vårt kontor i Luleå. Hon heter Annica Nilsson och kommer att arbeta med verksamhetsutveckling inom compliance. Du kan läsa mer om Annica och oss andra här.

11
Mar

Linda tror på en framtid där hon bor! Hon flyttade hem till Piteå för tre år sedan och började som Leancoach på Lindbäcks Bygg. Nu har Linda Rosén precis tillträtt som vd för Lindbäcks Group AB. Läs mer här.

7
Mar

Vi har en ny medarbetare på vårt kontor i Luleå. Han heter John Näslund och kommer att arbeta med verksamhetsutveckling inom digitalisering. Du kan läsa mer om John och oss andra här.

28
Feb

iTid arbetar med att stötta företag med systematiskt arbetsmiljöarbete. Systematik hjälper ledare i organisationer att fokusera på rätt saker och skapar trygga medarbetare. Läs mer om vårt exempel här.

25
Feb

IUC har avropat digitaliseringscoacher i digitaliseringsprojektet Indigo. Läs mer om Moa en av våra digitaliseringscoacher i Norran.

21
Feb

Alimak avropar förstudie av iTid. Läs mer om hur vi projektleder vid nyinvesteringar här.

18
Feb

Nu söker vi likasinnade civilingenjörer till vårt kontor i Skellefteå. Tror du på en framtid där du bor? Kom och jobba hos oss! Läs mer här.

16
Feb

iTid etablerar kontor i Skellefteå. Läs mer i Norran här (obs betalvägg).

14
Feb

Boliden avropar projektledning från iTid inom området ledningssystem.

11
Feb

CPC anlitar projektledare från iTid.

7
Feb

Nu söker vi likasinnade ingenjörer som brinner för en framtid där vi bor i Skellefteå. Läs mer här.

4
Feb

iTid bidrar med ambassadör i energieffektiviseringsprojektet EEnet. Läs mer här.

31
Jan

Polarfönster avropar projektledning för deras prioriterade förstudie inom logistikförbättringar.

28
Jan

KAMI avropar logistikexpert för att effektivisera materialhantering, emballering och transporter.

24
Jan

iTid får fortsatt förtroende av Boliden att driva utbildning under 2018.

21
Jan

iTid stöttar BillerudKorsnäs i Karlsborg med operativ styrning under 2018.

15
Jan

Vi har en ny medarbetare. Emmelie Konradsson kommer att arbeta vid vårt kontor i Umeå. Välkommen Emmelie!

2017

29
Nov

Vi säger välkommen till Martin Olsson Saebö som är ny medarbetare på vårt kontor i Sandviken. Martin kommer från Sandvik (SMT) där han haft olika roller inom produktion och kvalitet.

12
Nov

Nu kör vi frukost i Sandviken. Kom och lyssna på våra ideér om Lean och Affärssystem 1/12. Anmälan här.

8
Nov

Vi kör frukost i Umeå den den 17/11. Kom och lyssna på effektivisering av transporter i stadsmiljöer. Anmälan här.

5
Nov

Nu kör vi frukostseminarier igen. I Haparanda kör vi Lean och affärssystem den 16/11. Mer info hittar du här.

20
Okt

Vi har en ny medarbetare på vårt kontor i Sandviken. Hannah Hjerpe heter hon och hon kommer att arbeta med verksamhetsutveckling hos företag och organisationer i Gävle med omnejd.

27
Sep

iTid utbildar och utvecklar Lean-coacher på GE mot att möta nya utmaningar.

24
Sep

iTid erbjuder moderatorer för Kickstart i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Gävleborg. Anmälan genom Teknikföretagen.

20
Sep

Vi vill tipsa om Nolia Ledarskap 18-19 Oktober i Luleå. Hör bland annat vår Maria intervjuas av André Pops om vår syn på ledarskap. Läs mer här.

17
Sep

Vi vill tipsa om Nolia Ledarskap i Umeå den 3-4 oktober. Där kommer vår Matilda att intervjuas av Eva Hamilton om vår modell för balans i livet. Mer info här.

13
Sep

Vår Lotta och Moa kommer att berätta mer om vår syn på värdeskapande ledningssystem på kvalitetsdagen i norr. Anmäla här.

10
Sep

Vi välkomnar en ny arbetare till iTid. Johan Tingström heter han och kommer från Fresh AB i Växjö där han varit chef för produktionsplanering.

6
Sep

NoPlanB förlänger kontrakt med iTid gällande utbildning och träning.

5
Sep

De är både kul och tråkigt att meddela att frukostseminariet i Luleå är fullsatt. Vi ryms inte fler helt enkelt.

3
Sep

Vår Moa och Jenny genomgår Produktionslyftets träning för förändringsledare och coacher. Läs mer här.

30
Aug

Nu kör vi frukostseminarier igen. I Luleå kör vi Strategiskt Inköp den 8/9. Mer info hittar du här.

27
Aug

Nu kör vi frukostseminarier igen. I Umeå kör vi Lean och affärssystem den 8/9. Mer info hittar du här.

23
Aug

iTid bjuder in till Consensus Innovation workshop inom projektet Industri 4.0. Anmälan här.

7
Jul

Vi på iTid önskar alla våra kunder, leverantörer och vänner en riktigt skön sommar! Vi har semesterstängt veckorna 28-31!

5
Jul

iTid leder arbetet med Lindbäcks digitala produktionsplattform. Läs mer här.

2
Jul

Ferex tar hjälp av iTid för att införa daglig styrning och planering.

28
Jun

Sveaskog med Smurfit Kappa inleder samverkansprojekt med iTid för att förbättra flödeseffektivitet med konsekvenser för massavedens kvalitet med hjälp av scenariomodellering.

25
Jun

Länsförsäkringar-bolag söker stöda med complience från iTid.

21
Jun

iTida Moa gästföreläser på  på UMU om hur företag för sällan använder statistik och försöksplanering när de löser riktiga problem.

18
Jun

BDX använder iTids modell för samverkan i försörjningskedja med transportkunder.

14
Jun

Nu söker vi likasinnade till vårt kontor i Sandviken. Du är civilingenjör med några års erfarenhet av tillverkande industri. Om du tycker om att förbättra flöden, fysiska eller administrativa, kommer du att trivas hos oss. Läs mer här.

12
Jun

Vi älskar logistik. Vi tror att fyllnadsgrad, returlogistik och samlastning är en viktig del av det vi kallar cirkulär logistik. Kolla in filmen som visar vad vår Fredrik arbetat med tillsammans med bland annat Stockholms stad och Ragnsells.

7
Jun

iTid levererar utbildning till nyanställda på Smurfit Kappa fokuserat på flöeseffektivitet och ständiga förbättringar.

4
Jun

iTid bistår med projektledare för utveckling av sälj- och verksamhetsplanering på Sandvik. Läs mer om hur vi arbetar med SVP under exempel.

28
Maj

iTid stöttar BillerudKorsnäs underhållsavdelning med operativ styrning.

24
Maj

iTid förlänger avtal med Masonite Beams för verksamhetsutveckling.


21
Maj

iTid stöttar effekthemtagning av investeringsprojekt på Lindbäcks Bygg genom bland annat balansering av produktionslinjen.

17
Maj

iTid stöttar Sandviks distributionsbolag med digitalisering av uppföljningsprocessen för lagertransaktioner i olika globala system och lagerhubbar.

14
Maj

iTid stöttar LTU med workshop för att utveckla kurser och innehåll för den närstående framtiden samt Beer game för avgångsstudenter med logistik som inriktning.

10
Maj

iTid leder projekt för utveckling av SVP-processen på Sandvik.

7
Maj

iTid stöttar ALMI Företagspartner i projektet Triumf genom en workshop i flödeseffektivitet och Lean.

3
Maj

Inom ramen för digitaliseringsprojektet med IVA bjuds det in till Digitaliserings-seminarium. Anmälan här. Välkomna!

30
Apr

iTid hjälper Sandvik med utveckling av Lean, Sex Sigma coacher och fabrikschefer.

26
Apr

Z-lyft förlänger avtalet med iTid för stöttning av verksamhetsutveckling.

23
Apr

Vår Henrik berättar om digitalisering på vårt nästa frukostmöte i Sandviken. Läs mer här.

22
Apr

Vår Moa berättar om hållbart förbättringsarbete på vår nästa frukostträff i Umeå. Läs mer här.

22
Apr

Vår Magnus berättar om digitalisering på vårt nästa frukostmöte i Luleå. Läs mer här.

19
Apr

iTid stöttar Berco Produktion med att införa Sälj- och verksamhetsplanering.

16
Apr

iTid ska leda förstudie åt IUC för att inventera industrins utpekade områden för digitalisering samt stötta regionens företag för att prioritera forsknings- och utvecklingsområden. Läs mer här.

5
Apr

Länsstyrelsen i Västerbotten tar stöd av iTid för utmaningsdrivet förbättringsarbete för att uppnå högre kvalitet i diarieföring och dokumenthantering.

29
Mar

ABB tar stöd av iTid för planeringsprojekt.

26
Mar

Indexator tar kör utmaningsdriven utveckling tillsammans med iTid.

23
Mar

Frukostseminarium i Luleå den 31/3 i ämnet ”Lean och Affärssystem” är nu fullsatt. Vi återkommer med nya seminarier längre fram.

19
Mar

Vår Fredrik håller frukostseminarium i Sandviken den 7/4 i ämnet ”Sälj- och verksamhetsplanering”. Läs mer och anmäl dig här.

15
Mar

Masonite Beams har förlängt avtalet med iTid gällande projektledning och Lean-utvecklingsarbete.

12
Mar

Vår Jarkko håller frukostseminarium i Luleå den 31/3 i ämnet ”Lean och Affärssystem”. Läs mer och anmäl dig här.

9
Mar

Vår Matilda håller frukostseminarium i Umeå den 24/3 i ämnet ”Affärsmodell – Vinn slaget om kunden”. Läs mer och anmäl dig här.

5
Mar

iTid stöttar Energimyndigheten  som ambassadör för nätverken i norra Sverige i syfte att reducera slöseriet av energi. Slöseriet kan minskas genom bättre flöden och återanvändning.

1
Mar

iTid stöttar Sandvik med projektledning för uppföljning av leverantörskvalitet.

26
Feb

Partab och iTid genomför workshop i flödeseffektivitet för produktionsledare.

22
Feb

Vår Matilda höll ett välbesökt seminarium på Styrelseakademin Norr om Affärsmodeller och deras tillämpning.

19
Feb

Lindbäcks bygg tar stöd av iTid för att analysera planeringsorganisationen och ta fram en åtgärdsplan för effektivisering.

15
Feb

Vår Jarkko presenterade, tillsammans med Sören Andersson från Alimak, hur leverantörskedjor kan utvecklas på Inköpardagen i norr. Läs mer här.

12
Feb

iTid stöttar Sveaskog med vidare arbete kring effekthemtagning av försörjningskedjan mot  Jutos Timber genom att utveckla mätetal och metoder.

8
Feb

Arbetet som vår Moa gjort med bland annat Lean Kata metodik åt Extena, samt arbetet som vår Anders gjort på Nymek i Skellefteå, lyfts fram i senaste nyhetsbrevet från Produktionslyftet. Du kan läsa mer här.

5
Feb

StorEnso tar hjälp av iTid för att genomföra ett projekt för att öka kapaciteten i en flaskhals. Projektet baseras på iTids SMED metodik.

 

29
Jan

Om du missade Lean Forum Byggs frukostföreläsning om Last Planner i Luleå så kan du se den här.

25
Jan

iTid utbildar i värdeflödesanalys på Renström.

22
Jan

Svalson tar stöd från iTid för att skapa ett  taktat flöde på luckmonteringen.

18
Jan

iTid har en ny medarbetare på kontoret i Umeå. Hon heter Anna Hallberg och har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling på Boliden. Välkommen Anna!

15
Jan

Vår Moa och Matilda stöttar Swedavia på ledarskapsdagarna för att inspirera och värma upp ledarna inför årets förbättringsarbete.

8
Jan

Gestamp HardTech tar stöd från iTid för att planera, styra och följa upp nytt råmaterialflöde via Piteå Hamn.

2016

21
Dec

God Jul önskar vi på iTid alla våra kompisar och kunder!

18
Dec

iTid utvecklar metodpaket inom bygg tillsammans med Ikano Bostad, Veidekke, NCC, BoKlok och Lindbäcks bygg. Du kan läsa mer om projektet här.

14
Dec

Boliden tar stöd av iTid med projektledning på Aitik.

11
Dec

Vår Matilda håller föredrag om AffärsmodellerStyrelseakademiens frukost i Luleå den 21/2. Boka din plats här.

7
Dec

iTid stöttar Olofsfors med Business model canvas.

4
Dec

iTid  stöttar Swedavia, Umeå, med kartläggning och revision av arbetssätt.

30
Nov

iTid bjuder på frukost i Sandviken om Verksamhetsmätning. Anmälan hittar du här.

27
Nov

iTid bjuder på frukost i Luleå om underhåll i utveckling. Anmälan hittar du här.

23
Nov

iTid bjuder till matnyttig frukost i Luleå och Sandviken. Läs mer här.

16
Nov

ABB tar stöd av iTid för utveckling av planeringsprocessen.

6
Nov

iTid bjuder in i samarbete med PLAN till lunchseminarium med temat ”Produktion i ett flöde”. Du hittar mer info här.

4
Nov

iTid är officiell Lean Forum Bygg partner och bjuder in till en öppen föreläsning om Lean i byggandet: tillämpade metoder och praktiska exempel. Anmäl dig här.

2
Nov

Ålö tar stöd av iTid i kvalitetssäkringsprojekt.

26
Okt

Fler tror på en framtid där vi bor. Lindbäcks rustar fabriken i Öjebyn för 50 miljoner och tar stöd av iTid med projektledning, logistik och produktionsteknik.

25
Okt

Är Last Planner® framtidens sätt att styra bygget?  iTid är officiell Lean Forum Bygg partner och bjuder in till en öppen föreläsning. Anmäl dig här.

23
Okt

iTid återstartar, tillsammans med PLAN norr, populära lunchseminarier. Du hittar inbjudan här (20161117-plan-lunch). Välkomna!

16
Okt

iTid stöttar No Plan B med kompetens inom flödeseffektivitet, logistik och theory of constraint.

12
Okt

iTid lyfts fram i senaste nyhetsbrevet från Lean forum bygg. Läs mer här.

5
Okt

Det är kul att det går bra för Lindbäcks Bygg som redan har rekryterat hundra personer. Läs mer om deras nyrekryteringar här.  Därför är det också extra roligt att de avropar projektledning  för införande av  produktionsstyrning från iTid.

4
Okt

iTid söker medarbetare till Sandviken. Läs mer på LinkedIn.

3
Okt

iTid skriver ett treårigt avtal med CPC för att stödja utveckling och förvaltning av affärssystem för tullhantering

2
Okt

Samhällsbyggnadskontoret i Luleå tar stöttning av iTid med syfte att förbättra processer och att synkronisera ledningssystemet med verksamheten.

28
Sep

BillerudKorsnäs tar stöttning av iTid för coachning av daglig styrning.

25
Sep

iTid fortsätter med coaching av SLP:s systematiska arbetsmiljöarbete.

21
Sep

Svalson i Öjebyn , tar fortsatt stöd av iTid  för att öka stabilitet och effektivitet i sina processer. Arbetet genomsyras av en stark och tydlig värdegrund och är förankrad hos samtliga medarbetare inom verksamheten.

18
Sep

iTid har fått förtroendet att coacha på Luleå kommun i daglig styrning och förbättringsarbete.

16
Sep

TFE samverkar med näringslivet! [2016-09-16] Byggteknikprogrammet samarbete med ITid Tarinfo AB (ITid) på kursen Industriellt byggande 15,0 hp. Läs mer här.

11
Sep

iTid stöttar Umeå universitet på kursen industriellt byggande med fokus på Lean construction och bygglogistik .

7
Sep

Norra skogsägarna utvecklar sin inköpsprocess och tar hjälp av iTid för att utveckla strategiskt inköpsarbete.

4
Sep

Fyra av våra kvinnliga medarbetare sprang Tjejmilen i lördags. Tjejmilen är Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor. Vi säger grattis till väl genomförda lopp! Alla var iTid!

1
Sep

Vår Matilda är med i Fastighet i Fokus podcast #7 – om Trä & Teknik! Du hittar hemsidan för podden här eller så lyssnar du direkt genom att klicka här!

31
Aug

Vi har förlängt anmälningstiden för LEAN KATA utbildningen till den 2/9. Anmälan gör du här!

28
Aug

iTid stöttar Sandvik med införande av nytt Sälj- och verksamhetsplaneringssystem.

23
Aug

iTid anordnar gratis frukostseminarium i samverkan med Lean Forum Bygg i Umeå. Mer information och anmälan hittar du på Lean forum byggs hemsida. Välkomna!

15
Aug

Efter populära frukostseminarier och önskemål från våra kunder så släpper vi två LEAN-KATA utbildningar. I Sandviken 8-9 september och Skellefteå 15-16 september. Du kan anmäla dig här.

8
Jul

Vi på iTid önskar alla kunder och vänner en riktigt trevlig sommar!

7
Jul

Boliden tar stöttning av iTid för vidareutbildning inom Lean.

3
Jul

iTid ska genomföra kartläggning av stödprocesser på LLT. Arbetet utförs i en serie av seminarier och workshops med utgångspunkt från best-practice processer.

19
Jun

iTid stöttar Boliden med förlängt uppdrag i Aitik. Vi är glada över att få vara del av den positiva trend som Boliden visar. Läs mer om vårt erbjudande inom underhåll.

15
Jun

iTid utbildar Pon-Cats produktionsledare på Truckverkstaden i Aitik i Lean-ledarskap och förbättringsarbete. Läs mer om vårt erbjudande på underhåll under exempel.

12
Jun

Vi har uppdaterat vårt erbjudande för underhållsprocessen. Läs mer i vårt exempel om underhåll.

8
Jun

iTid stöttar Zert med visuell planering av projekt genom att kombinera agil utvecklingsmetodik och robust planering.

5
Jun

iTid stöttar Masonite Beams med coaching inom Lean ledarskap, förbättringsarbete hos ledare och medarbetare och införande av TPU – Totalt Produktivt Underhåll.  Du kan läsa mer om iTids erbjudande inom underhåll under våra exempel.

 

1
Jun

iTid stöttar SLP med kartläggning och införande av ny modell för systematiskt arbetsmiljöarbete.

25
Maj

Masonite Beams bygger nytt kontor på industriområdet i Rundvik och tar stöd av iTid för kostnads- och avtalsuppföljning i byggprojektet.

22
Maj

Sveaskog och Jotus Timber tar stöd av iTid för utveckling av försörjningskedjan. Syftet är att öka transparens genom samverkan och på det sättet minska behovet av administration, materialhantering och kapitalbildning. Målsättningen är att skapa en flexibel försörjningskedja som uppfyller slutkundens behov.

 

18
Maj

Lindbäcks bygg samarbetar med iTid för en översyn av sin IT- och digitaliseringstrategi kopplat till eras långsiktiga verksamhetsplan.

15
Maj

NCC har valt  iTid som coach i projektet Effektivare tunneldrivning. Det är en del av projektet Effektivare Produktion.

11
Maj

iTid har en ny medarbetare på kontoret i Umeå. Hon heter Matilda Höök och har tidigare erfarenhet bland annat från Masonite Beams. Du kan läsa mer om Matilda på vår hemsida.

10
Maj

iTid bjuder till matnyttig frukost i Luleå, Skellefteå, Umeå och Sandviken. Läs mer här.

8
Maj

Ålö tar hjälp av iTid med att kvalitetssäkra processteg inför produktlanseringen av den nya lastaren.

5
Maj

Vår Anders höll ett bejublat föredrag på PLAN konferensen med titeln ”Lean och Affärssystem”. Anders visade med ord och bild att motsättningarna är mindre än många tror och att problemet är ofta ett ensidigt fokuserande baserat på en brist i förståelse för helheten.

27
Apr

Du har väl lyssnat på Affärspodden där bland annat vår Maria är med och diskuterar begrepp såsom iterativ innovation via Lean kata. Dessutom avhandlas gruvnäring.

24
Apr

iTid ska stötta Podcomp och BLATRADEN och i deras maskininvesteringar med produktionsteknisk kompetens. BLATRADEN tillverkar badrumspoddar åt bland annat Lindbäcks Bygg AB.

22
Apr

Missa inte veckans lunchföreläsningen på Innovationsveckan där vår Maria berätta om en metodik för att etablera ett lärande ledarskap i organisationer och därigenom åstadkomma en långsiktigt hållbar verksamhetsutveckling.

21
Apr

Vattenfall uppgraderar sin dagliga styrning för kraftstationer med hjälp av storytelling. Ulrika från iTid är bollplank för att utveckla både processen och behovsbilden för samtliga deltagande medarbetare.

17
Apr

iTid stöttar Shorelink med utveckling av informationsflödet för containerhantering.

13
Apr

Folksam tar stöd av iTid för deras arbete med daglig styrning och ständiga förbättringar. Du kan läsa om liknande korsbefruktning på Lean forum byggs blogg (2016-04-12 av Kajsa Simu).

10
Apr

Vår Anders lyfts fram som en av fem stycken erfarna coacher som alla arbetat mellan fem och tio år med Produktionslyftet. Du kan läsa mer om Anders och de andras berättelser om erfarenheter, glädjeämnen och utmaningar i senaste nyhetsbrevet.

6
Apr

Luleå Lokaltrafik (LLT) anlitar iTid för att stötta strategiarbetet. Leveranserna är processkartläggning, kartläggning av roller och befogenheter samt förslag på effektiva kundprocesser. Arbetsmetoden utgår från värdeflödesanalys med iTid-tillämpning för administrativa processer.

28
Mar

A3 metoden är en av de mest populära Lean-metoderna. Syftet är att driva coachning och förbättringsarbete genom att synliggöra rotorsaker. Om du missade föredraget om A3-metoden på Vetenskapenshus så har du möjlighet att se detta på youtube.

24
Mar

Coachning och förbättringsarbete genom utmaningar är en viktig del i att driva ett företag framåt. Om du missade föredraget om Toyota Kata på Vetenskapens hus så har du möjlighet att se detta på youtube.

22
Mar

iTid är officiell partner till Lean forum Bygg. Lean Forum Bygg är den ledande inspiratören inom Lean i svenskt samhällsbyggande. Lean Forum Bygg identifierar utvecklingsbehov, utvecklar och driver seminarier, workshoppar, konferenser och utbildningar. iTids tillämpning av logistik, produktion och kvalitetsteknik i byggindustrin är en viktig pusselbit¨för effektiva processer. Läs mer här .

19
Mar

iTid har en ny medarbetare på kontoret i Luleå. Ulrika Hagman heter hon och har tidigare erfarenhet bland annat från Scania, Vattenfall och Pon Equipment.

13
Mar

Maria från iTid höll spännande föredrag om Toyota Kata.
Läs artikel

12
Mar

Pressen uppmärksammar vårt arbete för jämn könsfördelning.
Läs artikel

6
Mar

iTid coachar Skelleftekraft AB för ökat kundfokus och effektivare processer.

22
Feb

Boliden Minerals anlitar Maria och Mattias från iTid för stöttning i projektet Stabilitet från Kvarn till Grävmaskin. Projektet ska ge en stabilare process genom nya arbetssätt inom Flödeseffektivitet, Driftsäkerhet och Integrerad Planering.

18
Feb

Lindbäcks Bygg anlitar iTid för att stötta vidareutvecklingen av enstycksflödet på produktionslinjen i Öjebyn. Leveransen är förslag på förändringar av layout och flöde med en konsekvens- och riskanalys. Arbetsmetoden utgår från Lean Kata med Lindbäcks tillämpning.

18
Feb

iTid föreläser om Lean inom byggandet. Vetenskapens hus 11/3.
Läs mer

15
Feb

Umeå-kontoret växer och ny medarbetare är Fredrik Lindgren som tidigare arbetat på konsultföretaget LTU.

8
Feb

Olofsfors anlitar konsulter från iTid för att hjälpa dem att få ner ledtiden vid tillverkning av band och vägstål.

2
Feb

iTid har en ny medarbetare på kontoret i Luleå. Jarkko Erikshammar heter han och kommer närmast från Derome. Välkommen!

14
Jan

Nordic Flanges anlitar iTid för att utveckla deras förbättringsarbete inom leveranssäkerhet och produktkvalitet

12
Jan

iTid hjälper Ålö i Brännland att göra en kvalitetssäkringsplan.

2015

20
Nov

iTid hjälper Svalson i Öjebyn att öka kapaciteten och införa taktat produktionsflöde inför vårens högsäsong.

18
Nov

Nätverksträff hos Brokk den 2/12. Vi kommer att prata om utmaningsdrivet förbättringsarbete. Brokk har skapat full flexibilitet, halverat genomloppstiden och halverat antal fel vid slutprovning.

13
Nov

Barn- och ungdomsenheten vid Luleå Kommun anlitar iTid för att förbättra sin inköpsprocess.

14
Okt

iTid rekryterar på kontoret i Sandviken. David Johansson heter vårt senaste tillskott.

13
Okt

Alimak i Skellefteå anlitar iTid för att hjälpa dem att utveckla sin materialförsörjning.

3
Okt

Alimak och Ferex engagerar tillsammans iTid för att utveckla försörjningskedjan mellan företagen.

1
Okt

iTid har en ny medarbetare på kontoret i Umeå. Moa Hedestig heter hon och har tidigare arbetat som kvalitetschef på Rototilt i Vindeln.

16
Sep

Den 23/9 anordnar iTid en nätverksträff i Luleå kring Flöde och Standardiserat arbete. Magnus Olsson leder träffen som kommer att innehålla ett engagerande flödesspel.
Välkommen att anmäla er till info@itid.se. Pris 2500:-

2
Sep

Boliden engagerar iTid för vidareutveckling av sitt verksamhetssystem

1
Sep

Scania anlitar konsulter från iTid för att driva projekt inom produktionsteknik

28
Aug

iTid håller föredrag på PLAN:s forskning- och tillämpningskonferens om hur det kan gå till när de hjälper företag att samverka för att utveckla försörjningskedjan

5
Aug

No Plan B tar hjälp av iTid för att utbilda sina nya entreprenörer inom logistik och produktion

16
Jun

Rottne tar hjälp av iTid för att skapa en Lean kultur som kortsiktigt ska säkra leveransförmågan och långsiktigt säkra en effektiv och konkurrenskraftig verksamhet i Stensele.

15
Jun

Brokk fortsätter att ta hjälp av konsulter från iTid. Efter att ha ökat flexibilitet och leveransförmåga i produktion ska de nu utveckla nya metoder och arbetssätt för materialsäkring.

12
Jun

iTid får fortsatt förtroende av Lindbäcks Bygg för att utveckla det utmaningsdrivna arbete som ska öka kapaciteten i befintlig fabrik genom införande av en taktad produktion.

9
Jun

Extena i Norsjö medverkar i det nationella programmet Produktionslyftet där iTid har det lokala coachningsansvaret.

9
Jun

Nymek i Mjöfjärden medverkar i det nationella programmet Produktionslyftet där iTid har det lokala coachningsansvaret.

8
Jun

SLP tar hjälp av iTid för att sänka sina inköpskostnader.

28
Maj

Vattenfall engagerar iTid för att utreda hur reservdelshanteringen vid vattenkraften ska organiseras

26
Maj

iTid delar med sig av erfarenheter på Chalmers. En kurs på 7,5 poäng i Lean produktion.

4
Maj

Repay i Skellefteå använder konsulter från iTid för att kartlägga sitt värdeflöde. Syftet är att hitta förbättringsområden som kan förkorta ledtiden och möjliggöra ännu bättre kundservice.

23
Apr

iTid anordnar öppen utbildning i Lean Kata, utmaningsdrivet förbättringsarbete. Utbildningen genomförs hos värdföretaget ACAB. Läs mer

20
Mar

Den 22/4 ordnar iTid en utbildning i Lean Six Sigma i Luleå.
Inbjudan

19
Mar

Den 23/4 ordnar iTid en utbildning i Lean Six Sigma i Umeå.
Inbjudan

10
Mar

iTid handleder Lättelement i Örnsköldsvik i deras arbete med Lean Production.

21
Jan

Vi stöttar LTU i genomförande av Leanspel i grundutbildningen

11
Jan

Den 4/2 beskriver iTid tillsammans med kunderna ACAB och Brokk det lyckade arbetssätt vi jobbat med för att under kort tid förbättra leverantörssamverkan mellan de båda företagen. Plats: Brokk i Skellefteå.

2014

13
Nov

Gerdins anlitar iTid för att förbättra sin planeringsprocess.

31
Okt

Konsult från iTid är mentor för Lindbäcks byggs produktionschef. Lindbäcks vill stärka sin kompetens kring Linjebalansering för arbetet med kommande taktökningar och den nya fabriken på Haraholmen.

23
Okt

iTid genomför Lean-nätverksträff tillsammans med SSAB i Luleå.
Ämnet är Lean som ledningsfilosofi, standardiserat arbete samt tjänsteprocesser.

21
Okt

Boliden Mineral anlitar konsulter från iTid för att implementera processer för strategiskt inköp

20
Okt

Vi gratulerar Lundqvist trävaru som blivit utsedd till Di Digital Gasell av Dagens Industri och Google och hoppas att vår mentor hjälpt till…

13
Okt

iTid håller utbildning i Lean Kata i Umeå 12-13/11. Två-dagars utbildning och workshop.
Inbjudan-lean-kata1

10
Okt

Ålö i Umeå tar hjälp av konsulter från iTid vid upphandling av ny robotlinje.

6
Okt

Coacher från iTid ger stöd till Tooltech i deras arbete med Lean

5
Okt

iTid hjälper Boliden att införa integrerad planering vid gruvan i Garpenberg

5
Okt

Thermotech i Sollefteå anlitar iTid som stöd i utvecklingen av sin verksamhet

3
Okt

Indexator rotator system i Vindeln genomför ett lean-ledarskapsprogram med coacher från iTid

26
Sep

Konsulter från iTid stödjer Swedavia Umeå Airport i deras verksamhetsutveckling

15
Sep

iTid hjälper Boliden att vidareutveckla daglig styrning i deras anläggning i Aitik

10
Sep

Ferruform anlitar konsulter från iTid för att driva projekt inom produktionsteknik

1
Sep

iTid har två nya medarbetare i Umeå, Stefan Almarlind och Magnus Olsson. Magnus och Stefan är ägare av LeanPartner vars verksamhet förvärvats av iTid.

25
Jun

Charlott stöttar SLP i Övertorneå med kompetens inom flöden och layout inför upphandling av ny målerianläggning.

24
Jun

iTid håller utbildning i Lean Kata. Två-dagars utbildning och workshop. 2-3/9 2014. Se inbjudan.
Inbjudan-lean-kata

20
Jun

Vi håller låda på Logistikdag Norr den 30:e oktober. Anders pratar om moderna försörjningskedjor. Logistikdag Norr

13
Jun

Vi gläds med alla på Smurfit Kappa Kraftliner i Piteå som idag firar sitt pris som bästa enhet av 351 i koncernen.

4
Jun

Inission Mikromakarna kommer att jobba tillsammans med våra Leancoacher Jenny och Anders. Målsättningen är att dubbla volymen med befintliga resurser till 2017.

3
Jun

iTid rekryterar Marcus Stigsson till vårt kontor i Örnsköldsvik. Marcus har tidigare arbetat inom BAE och drivit egen konsultfirma.

1
Jun

Ny medarbetare på kontoret i Örnsköldsvik. Välkommen Marcus Stigsson!

20
Maj

iTid anordnar Lean-spel och seminarium hos Pon i Boden

22
Mar

Gestamp HardTech anlitar iTid för att i detalj kartlägga och vidareutveckla hela interna och externa materialflödet. I projektet ingår analys av interntransporter, distributionssystem samt ytbehov i produktion och lager.

18
Feb

iTid anordnar ett seminarium med Robert Kusen. Respekt för människan – Innan framgång med Lean kommer förändring av synen på människan. Kontakta Anders Sörqvist för medverkan.

15
Feb

Lean seminarium för ledare inom Träföretag 13/3 och 19/3. En dag teori och övning i Arvidsjaur och en dag med besök på SSC Klingan och Martinsson i Skellefteå. Kontakta Anders Sörqvist för medverkan.

11
Feb

LKAB anlitar iTid för att utveckla en modell för planering av elförbrukning och elupphandling

29
Jan

iTids konsult Matias Wennström stöttar Brokk i utveckling av flöden och arbetssätt. Målet är att halvera montagetid, genomloppstid och kvalitetsbrister.

10
Jan

iTid håller i KY-utbildning i SCM för inköpare

2013

19
Dec

iTid rekryterar Charlott Jonsson till kontoret i Luleå. Charlott kommer närmast från SCA i Piteå.

17
Dec

iTids konsult Anders Sörqvist ska tillsammans med Björn Langbeck Swerea/IVF jobba med Indexator i Vindeln för att utveckla flöden och layout

7
Dec

Ny på iTids kontor i Övik är Thomas Kristoffersson. Thomas kommer att arbeta som konsult, men även med försäljning och rekrytering.

3
Nov

Lean Excellence nätverket som drivs av Anders Sörqvist har fått nya medlemmar från Boliden, Martinssons och SCA. Välkomna!

1
Nov

Ferruform tar hjälp av iTid för att visulisera sin materialförsörjning

30
Sep

Boliden inför 5S i underhållsverkstaden i Aitik med stöd av iTid

3
Sep

Cranab i Vindeln anlitar iTid för utbildning inom produktionsplanering

25
Aug

Jenny anordnar Plan-träff hos Komatsu Forrest i Umeå den 14/11. Välkomna!

13
Aug

iTid undervisar i Logistik för studenter på YH-utbildning

31
Mar

Smurfit Kappa Kraftliner i Piteå använder coacher från iTid i sitt arbete med ständiga förbättringar

11
Mar

iTid stöttar OSTP i Övik med Leanspel och förbättringsarbete

6
Mar

iTid hjälper Franke Futurum med processkartläggning inför byte av affärssystem

28
Feb

Boliden använder konsulter från iTid i sitt arbete med Lean Production

1
Feb

Brokk i Skellefteå medverkar i Produktionslyftet och får stöd av vår coach Anders Sörqvist

10
Jan

iTid går in som stöd till projektledningen i NLL:s införande av Visma

4
Jan

Metso Minerals tar hjälp av iTid för att arbeta med säkerhet och 5S

2012

19
Dec

Duroc Special Steel tar hjälp av iTid för att införa förbrukningsstyrning

17
Nov

iTid stödjer NLL Länsservice med att utveckla erbjudandet och flödet för sina inkontinensprodukter

1
Nov

iTid genomför förstudie för att samla in data samt visualisera orderstock för Sandvik Materials Technology globalt.

12
Sep

iTid har en ny medarbetare i Luleå, Jenny Larsson. Jenny kommer närmast från Ferruform

27
Aug

Lernia engagerar iTid för att utbilda produktionstekniker i Logistik

20
Aug

iTid förstärker avdelningen för strategiskt inköp hos ABB Composites

19
Aug

iTid går in som projektledare för att utveckla uppföljningsprocesser av Sandvik Materials Technologys försäljning globalt.

1
Jun

Astral tar hjälp av iTid för att utveckla sin affärsplan

9
Maj

SSAB APAC använder iTid för att utforma en planeringsmodell för leveranser av stål i Asien

20
Apr

Duroc Rail tar hjälp av iTid för flödesberedning i samband med deras flytt till nya lokaler

29
Mar

iTid får förnyat förtroende av NBI i Sundsvall och kommer hösten 2012 ansvara för kurserna Logistik och Supply Chain Management

10
Mar

iTid föreläser om Lean Production hos Leab Group

1
Mar

FeRex i Skellefteå genomför en verksamhetskartläggning med konsulter från iTid

10
Feb

Sanmina-SCI AB i Örnsköldsvik anlitar iTid som stöd vid utveckling av administrativa processer

7
Feb

Nordic Business Institute (NBI) i Sundsvall anlitar iTid för utbildning i Supply Chain Management vid YH Inköp & Supply Management

19
Jan

Sanmina-SCI AB i Örnsköldsvik anlitar iTid för workshop om Lean

2011

16
Dec

Textilia anlitar iTid för utbildning i Lean Production

12
Dec

Stenvalls Trä AB anlitar iTid för reducering av ställtid

23
Nov

iTid gästföreläser om Lean Production på Luleå Tekniska Universitet

21
Nov

Piteå Kommun anlitar iTid för projektet Förstudie Haraholmen.

14
Nov

iTid gästföreläser om Strategiskt inköp på Luleå Tekniska Universitet

28
Okt

Jula AB förbättrar sina tullprocesser med hjälp av iTid Tarinfo

10
Okt

Luleå Energi anlitar iTid för att utreda samordningsvinster vid sammanslagning av deras olika lagerställen

23
Sep

Hill-Rom (tidigare Liko) engagerar iTid som stöd i införande av Lean Production.

22
Sep

Sågverket BAC i Örarna anlitar iTid för att vidareutveckla sin Sälj- och verksamhetsplanering

21
Sep

Lindex förbättrar sina tullprocesser med hjälp av iTid Tarinfo

9
Jun

iTid utbildar Försvarsmaktens försörjningsenhet i ”civil logistik”

2
Maj

iTid rekryterar en ny medarbetare i Luleå, Maria Ökvist. Maria har arbetat som logistikchef hos ABB i Piteå

5
Feb

ABB Composite anlitar iTid för att utforma en ny process för produktkalkylering

4
Jan

SMC Logistics Ltd anlitar projektledare från iTid, för att genomföra AEO certifiering för sina enheter i Sandviken, Dublin och Eindhoven

2010

30
Nov

Betongmästarna i Öjebyn inför Lean Production med coach från iTid

7
Nov

iTid stöttar Akzo Nobel i sin Lean-satsning

17
Sep

iTid anordnar tillsammans med SSAB ett ledningsseminarium om Lean med representanter från Plannja, Ferruform, LIKO, IUC och LTU

3
Sep

Akzo Nobel i Örnsköldsvik engagerar iTid för att vidareutveckla sin planeringsprocess

18
Aug

iTid går in som projektledare för att skapa kontroll och styrning av Sandvik Mining & Constructions globala lagerhantering.

4
Jun

iTid genomför värdeflödesanalys hos Polardörren i Piteå

31
Maj

LKAB engagerar iTid för att utreda hur man kan vidareutveckla sin planeringsmodell

11
Mar

Eltech i Örnsköldsvik utvecklar sina affärer med hjälp av konsulter från iTid

1
Mar

iTid startar verksamhet i Örnsköldsvik. Hans Olofsson blir ansvarig för det nya kontoret.

11
Feb

iTid levererar projektledare till ett kvalitetscertifieringsprojekt i SAAB-koncernen

2009

21
Dec

Luleå Tekniska Universitet anlitar iTid för ”utbildning i världsklass”, denna gång handlar det om Operations Management.

20
Dec

Plannja AB anlitar iTid för att utbilda personal inom SCM och planering.

18
Dec

iTid fortsätter att utveckla IT-stöd för Cibeslift

21
Nov

iTid är med och utvecklar rutiner och processer för lagerhantering hos Promotec

28
Okt

Docksta varv väljer iTid för att utveckla inköp till produktion

13
Okt

iTid utvecklar affärsplanen för Eltech

11
Sep

Luleå Energi engagerar iTid för uppföljning av inköp och lagerverksamhet

10
Sep

Widéns Byggmarknad tar hjälp av iTid för att införa 5S i sin lagerverksamhet

29
Maj

iTid handleder examensarbete vid Volvo i Köping

1
Apr

Fredrik Johansson blir ny VD för iTid. Fredrik tar över efter Magnus Andersson som kommer att jobba kvar i företaget och ta rollen som styrelseordförande

25
Mar

Plannja ser över sin process för materialförsörjning med hjälp av iTid

23
Mar

iTid utreder logistiska förutsättningar för ersättningsindustri till Setras sågverk i Seskarö

4
Feb

iTid anställer Fredrik Sundman på kontoret i Sandviken. Fredrik kommer att jobba med projekt inom inköp, och lagerhanteringsrutiner hos våra kunder.

3
Feb

iTid har fått ett flerårigt uppdrag av IUC att vara projektledare för Bothnia Production

2008

1
Dec

iTid köper verksamheten i Tarinfo AB. iTid kommer att behålla varumärket Tarinfo och affären kommer inte att påverka befintliga avtal

30
Sep

Metso minerals fortsätter sitt införande av Lean Production tillsammans med iTid. Nu genomförs ställtidsreduktion i anläggningen.

29
Sep

iTid får förnyat förtroende av Hägglunds Drives som inför den föreslagna planeringsorganisationen tillsammans med konsulter från iTid

25
Sep

iTid anlitas av LTU för genomförande av två kurser för blivande civilingenjörer: Grundkurs i logistik och Operations Management

3
Sep

Hägglunds Drives i Örnsköldsvik har infört ett nytt produktionssystem baserat på Lean Production. iTid ser över planeringsorganisationen kopplad till det nya arbetssättet.

29
Aug

ABB Plast inversterar i en ny fabriksanläggning i Öjebyn. iTid är med och utformar layout och planeringsprocess för att säkerställa ett effektivt materialflöde.

15
Aug

SCA bygger en ny lamellfabrik i Munksund. iTid inför Lean Production i den nya verksamheten.

15
Jun

Konsulter från iTid leder Sandvik Mining and Constructions införande av aggregerad kapacitetsprognosticering för hela koncernen

25
Apr

Luleå Energi AB ser tillsammans med iTid över sin lagerverksamhet innan flytten till nya lokaler.

7
Apr

Lindbäcks bygg anlitar konsulter från iTid för bättre matrialflöden och processer.

17
Feb

iTid leder ett materialflödesprojekt på Plannja AB som syftar till att förbättra materialflöden och lagerhantering.

2007

12
Dec

Plannja AB anlitar iTid för att utforma en ny process för Sälj- och Verksamhetsplanering

9
Okt

iTid hjälper Gestamp HardTech AB att optimera nyttjandet av sin blästeranläggning

4
Okt

Englundshus i Kalix engagerar iTid för utbildning och stöd i införandet av Lean Production

10
Sep

Betongästarna i Öjebyn anlitar iTid för utveckling av sin produktionsorganisation

2
Jul

HFS (Hudiksvalls företags skola) anlitar iTid för utbildningar inom logistik och Lean Production

22
Maj

ExTe anlitar iTid för att förbättra ledtider, kapitalbindning och leveranssäkerhet

4
Apr

SCA engagerar iTid för att utbilda sina sågverksplanerare i logistik

12
Jan

Norrbottens läns landsting väljer konsulter från iTid till projektledningsuppdrag

10
Jan

Centek anlitar iTid för att genomföra en KY-utbildning i Produktionslogistik

1
Jan

iTid anställer Henrik Pettersson i Sandviken för att utveckla både våra och våra kunders affärer